Zoek
Sluit dit zoekvak.

1Amstelveen aan tafel (62) over komst twee AZC’s: ‘Is het angst voor het onbekende?’

Op 23 januari namen zestig jonge vreemdelingen (AMV-ers) tussen de veertien en zeventien jaar oud hun intrek in het AZC aan de Bouwerij. Na ruim twee jaar debatteren en onderhandelen werd zo de eerste van de twee opvanglocaties in Amstelveen een feit. In 1Amstelveen aan Tafel gaan Kees Noomen (VVD) en Gonnie van Rietschoten (Actief voor Amstelveen) in debat met Fatumo Farah (GroenLinks) en Arnout van den Bosch (PvdA) over het asielbeleid in Amstelveen.

In twee afleveringen van 1Amstelveen aan tafel bespreken we het asielbeleid van Amstelveen. Iets dat begon met een landelijk verzoek in augustus 2021 mondde uiteindelijk uit in de komst van twee AZC’s in Amstelveen met in totaal 350 bewoners. De eerste vestiging aan de Bouwerij wordt bewoond door 60 jongeren. Later dit jaar zullen er nog 290 asielzoekers worden opgevangen aan de Keesomlaan in Kronenburg.

In het eerste deel van dit tweeluik gaat Mathijs Groenewoud in gesprek met vier politici. Twee voorstanders en twee raadsleden die het graag op een iets andere manier hadden gezien. Ook wordt ingegaan op het veiligheidsgevoel van de Amstelvener. Is er sprake van angst voor het onbekende?

Volgende week praat Astrid de Craen met wethouder Adam Elzakali en Brigitte van Griethuizen van het COA. Zij nemen dan al uw ingezonden vragen door.

Cookieconsent met Real Cookie Banner