Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beslist in Amstelveen (9): hoe groot is de kloof tussen burgers en gemeente?

Hoe groot is in Amstelveen de kloof tussen burgers en hun gemeente? En kan die gemeente zelf niet veel meer aan doen om die kloof kleiner te maken? Die vragen stellen we in de negende aflevering (de laatste van dit jaar) aan Herbert Raat (VVD) en Ruud Kootker (Burgerbelangen Amstelveen). Een bijzondere, extra lange aflevering van het politieke programma van RTVA, dat wordt gepresenteerd door Roel Smit.

Het eerste halfuur geven we in sneltreinvaart aandacht aan alles wat de afgelopen weken in de Amstelveense gemeenteraad aan bod kwam. Met onder andere: wethouder Floor Gordon (D66) over de toekomst van wijkcentrum De Meent, PvdA-raadslid Arnout van den Bosch over zijn idee voor dienstwoningen bij scholen en bijvoorbeeld bij het ziekenhuis, en de plannen van de gemeenteraad voor versterking van de lokale journalistiek. En dan: wordt de Hammerskjoldsingel verlengd naar De Scheg of krijgen buurtbewoners hun zin en wordt een andere oplossing gevonden?

In de studio ontvangen we verder Patrick Adriaans (SP), die kritiek heeft op het minimabeleid van de gemeente, en Nachshon Rodrigues Pereira (Goed voor Amstelveen), die een cybermeldpunt wil voor het Amstelveense midden- en kleinbedrijf.