Search
Close this search box.

De 8 van Amstelveen (69): Weer een club rijker en dus nog meer derby’s

De 8 van Amstelveen moet misschien wel de toen van de regio worden. Na de komst van SV Ouderkerk gaat nu ook Legmeervogels uit Uithoorn een vaste plek krijgen in het voetbalprogramma. Dit alles vooruitlopend op de streekomroepen die over enkele jaren de lokale omroepen zullen vervangen. Uiteraard vergeten we de Amstelveense clubs niet en dus waren we afgelopen weekend weer op de velden aanwezig.

Koplopers AMVJ (nederlaag ten Buitenveldert) en Sporting Martinus(0-0 tegen DSOV) kwam niet tot winst en zagen de concurrenten op gelijke hoogte komen of er zelfs voorbij gaan. Legmeervogels dat met 7-0 won van FC Weesp is nu de nieuwe koploper in de zaterdag derde klasse B.

RODA ’23 boekte haar vijfde zege op rij in de tweede periode en lijkt klaar voor de derby van aanstaande zondag met Martinus. Verder hebben we beelden van Amstelveen Heemraad tegen Purmerend, bespreken we de contracten van de trainers en brachten we een bezoek aan Nautilus dat de laatste periode steeds vaker wedstrijden weet te winnen.

De 8 van Amstelveen is een wekelijks programma over de verrichtingen van de eerste elftallen van de Amstelveense voetbalclubs. Presentator Mathijs Groenewoud en analist Peter Grifhorst bespreken alle prestaties en het nieuws van de clubs.