Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Stem van de Straat (12): Over Pathé op het Stadsplein, scholierenkluisjes en kattenpoep

Een dagje eerder omdat het morgen Hemelvaartsdag is: de nieuwe aflevering van De Stem van de Straat. Onze stemmen van de straat, Martijn en Joy Ellen, gaan weer in op actuele en minder actuele zaken die in Amstelveen spelen. Zonder pretenties en zonder journalistieke achtergrond maar met een Amstelveens hart.

Ons duo is deze keer voor het eerst bij Amstelvener op de koffie geweest en daar bleek dat deze inwoner helemaal niet zit te wachten op een megalomaan Pathécomplex waar alleen maar blockbusters worden gedraaid. Dit in tegenstelling tot veel Amstelveners die niet kunnen wachten tot ze de Fast and the Furious deel honderdmiljoen kunnen kijken.

Kluisjescontrole

Dan ook aandacht voor de grote kluisjescontrole die vorige week op Amstelveense scholen wordt gehouden. Hoe zit dat eigenlijk? Mag de politie zomaar een kijkje nemen op een plek waar de leerling dagboeken en andere privéspullen leggen? En zouden ze echt zo dom zijn om messen daar te bewaren?

Ook wordt de column van de voorzitter van Maatschappij voor een Beter OV onder handen genomen. Hij was in het Amstelveense busstation geweest en vond het maar niets. Martijn ging ook een kwartier op inspectie en vindt dat de columnist in kwestie spijkers op laag water zoekt.

Daarnaast windt Joy Ellen zich nog op over kattenpoep. Waarom moeten hondendrollen in een zakje en mogen katten hun behoefte maar neerleggen waar ze willen?

Meepraten

Genoeg belangrijke en minder belangrijke zaken dus. Zelf meepraten of onderwerpen aanleveren? Dat kan via 020-5478588 of via redactie@1amstelveen.nl.