Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Stem van de Straat (15): Over ratten, Viggo Waas, taakstraffen en burenruzies

In grootstedelijke gebieden komt rattenoverlast steeds vaker voor. Ook in Amstelveen. Maar hoe bestrijd je deze vierpotigen met lange staart? Gif en rattenklemmen mogen niet meer. Wat zijn dan de oplossingen? Martijn Heus en Joy Ellen Bos buigen zich erover in een nieuwe aflevering van De Stem van de Straat. 

Joy Ellen denkt dat het steriliseren van ratten een goed idee is. Maar Martijn plaatst daar zijn vraagtekens bij. Waar houdt het op? Moet je dan ook sterilisaties bij muizen gaan toepassen? Zijn immers ook vervelende beesten om in huis te hebben.

Daarnaast besteden we aandacht aan het nieuwe seizoen van Schouwburg Amstelveen. Onlangs is de voorverkoop begonnen en cabaret doet het als vanouds weer heel goed in Amstelveen. Zo staat de voorstelling van Vigo Waas en Peter Heerschop in de top 3 van meest verkochte voorstellingen. 1Amstelveen sprak onlangs met het tweetal. 

Ook struinde Martijn de social media weer af om te kijken waar de Amstelvener zich aan ergert. Lage straffen, blijkt. Vooral taakstraffen zorgen ervoor dat de handen niet op elkaar gaan. 

Als laatste gaat ons duo in op het fenomeen burenruzie en hoe je die kunt voorkomen.

Reden om dus weer te kijken en te luisteren naar de enige lokale podcast van Amstelveen: De Stem van de Straat.