Search
Close this search box.

Eindejaarsgesprekken 1Amstelveen: akkerbouwer Gerlach van Beinum

In de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw presenteert 1Amstelveen drie eindejaarsgesprekken. Voor de categorie standvastig kozen we voor de Amstelveense boer Gerlach van Beinum die afgelopen jaar schitterde in de documentaire Gerlach.

Gerlach van Beinum een akkerbouwer pur sang. En hoewel de wereld om hem heen in rap tempo verandert, laat hij zich niet verleiden door het grote geld. Al vanaf zijn tienertijd boert hij onder de rook van Schiphol en fungeert zijn huis aan de rand van Amstelveen als ontmoetingsplek voor veel buurtbewoners.

Aliona van der Horst en Luuk Bouwman volgden Gerlach gedurende vijf jaar. De documentaire werd door de IDFA-vakjury uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire. Ook bleek Gerlach een publiekslieveling door te eindigen op de 8e plek van 142 inzendingen. Het belangrijkste is echter dat ook Gerlach zelf heel tevreden is met het resultaat.

Presentator Astrid de Craen ontvangt voor dit eindejaarsgesprek  hoofdrolspeler Gerlach van Beinum en makers  Aliona van der Horst en Luuk Bouwman.

Geproduceerd door Docmakers in samenwerking met NCRV/KRO 

De film is te zien in 31 bioscopen, waaronder Cinema Amstelveen en Filmtheater Gerrit in Uithoorn.

De film is ook online te zien via het platform picl    https://picl.nl/films/gerlach/