Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lesmeister treedt bij Amstelveen toe tot technische staf

Amstelveen Heemraad heeft, met het verlengen van de contracten van Edwin van Maas (hoofdtrainer) en Norbert Alblas (assistent-trainer), de volgende stap gezet om een gezicht te geven aan de toekomst. Naast het verlengen van deze contracten zal Robert Lesmeister als assistent-trainer aan de selectie worden toegevoegd. De ambitie is om met grotendeels spelers uit de eigen opleiding en spelers uit de regio Amstelveen de stap te maken naar een hoger niveau voor zowel het 1e als het 2e elftal.

Edwin van Maas gaat beginnen aan zijn vierde seizoen bij Amstelveen Heemraad en zal mede, samen met de Hoofd Jeugdopleiding, de doorstroming van jeugdspelers naar de A-selectie of overige senioren verder intensiveren en realiseren. Edwin was in 2013 al twee seizoenen trainer van het 2e elftal van Amstelveen Heemraad. Norbert Alblas zal de trainingen gaan leiden op de dinsdag en de donderdag en zich nog meer focussen op het veldwerk. “Afgelopen jaar hebben Edwin en ik de samenwerking al geïntensiveerd en dat zal komend seizoen nog meer het geval zijn.”

Als extra assistent wordt Robert Lesmeister aan de staf toegevoegd en dat betekent dat hij voetballend een stap terug doet. Robert heeft bijna 190 competitiewedstrijden gespeeld in het 1e elftal en staat op een 5e plaats op de topscorerslijst aller tijden van Amstelveen Heemraad. In het verleden heeft Lesmeister met diverse jeugdteams gewerkt, dus het trainersvak is niet nieuw voor hem.

Met het vastleggen van het trio wil Amstelveen Heemraad verder stappen maken om de A-selectie een herkenbaar gezicht te geven en op termijn een stap omhoog te maken. De komende weken zal de focus liggen op het aantrekken van een trainer voor het 2e elftal om de gehele staf compleet te maken.