Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stem van de Straat (34): Te druk in Oude Dorp? Dan verplaats je raadhuis toch naar Stadshart?

Een nieuw jaar en een nieuwe Stem van de Straat. Joy Ellen en Martijn hebben heerlijke feestdagen beleefd en gaan weer vol goede moed 2024 in. Wel met de nodige meningsverschillen, maar dat schijnt te horen bij dit podcastkoppel.

Vandaag wordt het vuurwerkverbod als eerste onder handen genomen. Wat Martijn betreft is het klaar nu kinderen zich niet kunnen beheersen en het nodig vinden om Cobra’s richting hulpdiensten te gooien. En bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Ouders of kinderen?

Ook wordt de parkeerproblematiek in het Oude Dorp behandeld. Het wordt daar steeds lastiger de auto te parkeren. Is het dan een idee om het gemeentehuis naar het Stadshart te verplaatsen? Dan hoef je ook geen dure parkeergarage van 10 miljoen te bouwen en qua bereikbaarheid wordt er veel gewonnen. Martijn en Joy Ellen laten hun licht erover schijnen.

Ook wordt het verdwijnen van de Gondelkoerier behandeld. Het blad moet stoppen omdat het financieel niet meer lukt. Te weinig adverteerders en te hoge drukkosten. Maar dat moet toch te fixen zijn, stelt Martijn. Tenminste, dat bedrag is een schijntje als je het vergelijkt met de kosten van de verbouwing van de Olmenhof die binnenkort start. Het pand krijgt een opknapbeurt die anderhalf miljoen gaat kosten. Daarna komen er minimaal 18 maanden vluchtelingen uit Oekraïne in het pand.

Dit en meer in de 34ste aflevering van de Stem van de Straat! Kijk of luister mee!

Cookieconsent met Real Cookie Banner