Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stem van de Straat (50): ‘Het is een stelling en geen mening!’

De Stem van de Straat nummer 50! Feest, confetti en dingen! Maar ook tijd voor serieuze zaken. Zo was er nogal wat verwarring over de stelling die vorige week werd geponeerd. 

Want die stelling schoot sommige mensen in het verkeerde keelgat. Omdat er de laatste tijd nogal gedoe was rond de dodenherdenking, hadden wij als stelling gekozen: ‘De dodenherdenking moet worden afgeschaft.’ 

We stellen duidelijk: het is een stelling en niet de mening van het presentatieduo of de redactie van de Stem van de Straat. In de reacties op Facebook werd duidelijk dat het leeuwendeel zich niet kan vinden in het afschaffen van de dodenherdenking. Toch waren er ook enkelen die het wel een goed idee vinden. En ook zij behoren tot de Stem van de Straat. Ook als het om mening gaat die niet iedereen deelt.

Maar goed, Martijn en Joy Ellen gaan er nog verder op in bij de nieuwste aflevering van onze videopodcast. Er belt zelfs een lokaal politicus in over de kwestie. Op de school voor journalistiek wordt geleerd dat een stelling altijd moet prikkelen. Daar was in dit geval zeker sprake van. 

Maar we hebben meer in deze uitzending. Zo werd er afgelopen week behoorlijk gezopen op de Ouderkerkse Feestweek. Er is zelfs sprake dat enkele zeer jonge kinderen aan het comazuipen waren. Martijn zegt: ‘Laat je jonge kind dat ook niet naar een Feestweek gaan.’ Joy Ellen denkt dat dat wel kan. 

Dan komt het duo ook even terug op die mafkees die een vrouw voor sokken reed op de Noorddammerweg en daar zo trots op was dat hij de video online zette. Waarom denk je dat dat slim is?

Dit en nog veel meer in deze jubileumuitzending van De Stem van de Straat!