Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tom Verhoek neemt na vijf seizoenen afscheid van Sporting Martinus

Sporting Martinus moet op zoek naar een nieuwe trainer. De Amstelveense voetbalclub heeft afgelopen donderdag te horen gekregen dat Verhoek zijn contract niet verlengt. Na vijf succesvolle seizoen, met onder andere het kampioenschap in de derde klasse, wil de trainer zich verder ontwikkelen.

Verhoek: “Het is een beetje een opeenstapeling van factoren waarom ik mijn contract niet verleng. Ik ben hier nu vijf jaar en denk dat het tijd is voor een andere trainer. Maar het belangrijkste is misschien wel dat ik komend seizoen de trainerscursus UEFA-A (voorheen oefenmeester 1, red.) wil gaan doen.”

Mocht Verhoek worden toegelaten tot die cursus, er zijn 150 aanmeldingen voor 32 plaatsen, dan moet hij minimaal drie dagen per week stagelopen en een dag naar school. “Het zal lastig zijn omdat allemaal te combineren. Het is niet onmogelijk, maar het meest ideale is dan wel om assistent te worden bij een club uit de tweede of derde divisie. Dan zou het mooi te combineren zijn. Een andere optie is stage te lopen bij een tweede elftal van een betaald voetbalclub., Die trainen overdag en dan zou ik bij een andere club hoofdtrainer kunnen zijn.”

Tom Verhoek (l) viert samen met voorzitter Rick van Bruggen het kampioenschap

Sporting Martinus had graag nog een jaar verder gegaan met Verhoek. “Dat is een goed teken natuurlijk en ik vind ook dat we momenteel een ideale selectie hebben. We zijn vorig jaar kampioen geworden en staan nu bovenaan. Ik zie het bij veel clubs ook mis gaan als een trainer te lang blijft. Ik wil graag door de voordeur vetrekken.  En dat kan nu.”

Verhoek moet volgende week toelatingsexamen doen voor de trainerscursus. Ook RODA ’23-trainer Bnar Toofeek, die vorige week zijn contract bij RODA ’23  met een seizoen verlengde,  heeft zich daarvoor ingeschreven. Pas eind februari horen beiden of ze zijn toegelaten. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn dat heeft Verhoek nog drie maanden om een nieuwe club te vinden.

Komend weekend start de competitie weer. Het wekelijkse voetbalprogramma De 8 van Amstelveen is vanaf dinsdag 24 januari weer te zien bij RTVA.