Zoek
Sluit dit zoekvak.

Quote 500-lid Touwen redt Cobra Museum van acute financiële nood: ‘Perspectief voortbestaan museum’

Het Cobra Museum meldt dat Marius Touwen bereid is om een kredietfaciliteit te verstrekken. Touwen staat in Quote 500, een lijst van de rijkste mensen in Nederland. Hij vergaarde zijn vermogen onder meer door het bedrijf Zorg van de Zaak. Dit bedrijf startte hij nadat hij zijn baan als leraar kunstgeschiedenis was verloren.

De actie van Touwen redt het museum uit de acute financiële nood en stelt het museum in staat om op een nieuwe basis in gesprek te gaan met de gemeente Amstelveen. “Er is nu tijd en ruimte om een structurele oplossing te ontwikkelen voor het voortbestaan van het museum op lange termijn. We kunnen verschillende toekomstscenario’s nu in zorgvuldigheid afwegen op aantrekkelijkheid en haalbaarheid. Dit biedt perspectief voor behoud van museale moderne kunst in Amstelveen,” stelt Cobra in een persbericht.

Marius Touwen laat desgevraagd aan 1Amstelveen weten dat hij gisteren pas contact had met museumdirecteur Van Raay over het reddingsplan. “Het museum is best te redden. Maar dan moet je wel goed in de financiën duiken. Ook mag de gemeente wat minder genereus doen over de subsidie. Zeker als je ziet dat er meteen een groot deel van deze subsidie moet worden teruggestort voor de hoge huur van het pand. Nu is er in ieder geval ruimte om te onderhandelen.”

Lees ook: Jet Smit (VVD): nieuwe leiding kan Cobra Museum nog redden

“Deze bijdrage is een blijk van ongelooflijke steun voor het Cobra Museum en de directie in het belang van kunst en cultuur in onze gemeenschap,” voegt Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum, toe. “We zijn diep dankbaar voor de betrokkenheid van Marius Touwen, wiens bijdrage het voortbestaan van het museum veiligstelt en ons in staat stelt om met hernieuwde vastberadenheid te werken aan de lange termijn.”

Cobra wilde eerder bij een andere instelling krediet verkrijgen. Hierbij was een garantstelling van de gemeente onontbeerlijk. Die werd echter niet afgegeven.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner