Zoek
Sluit dit zoekvak.

Raad op Straat in Groenelaan: ‘Bewoners blijven eendjes eten geven, dat trekt ratten aan’

groenelaan

Vier vrouwelijke raadsleden hebben zaterdag ruim twee uur op en rond winkelcentrum Groenhof rondgelopen om de wijkbewoners te ontmoeten. 

De raadsleden spraken met veel mensen en het bleek dat veel mensen tevreden zijn met wonen in de wijk Groenelaan. Toch kwamen er ook wat minpunten aan de oppervlakte. Zo heeft men in Groenelaan, net als in andere wijken, steeds meer last van ratten. 

Buurtbewoners constateren dat er nog steeds wijkbewoners zijn die (bijna dagelijks) brood strooien voor de eendjes. “Lief bedoeld, maar niet goed voor de eenden en het trekt de ratten aan.”

Waterkwaliteit

Ook de slechte kwaliteit van het slootwater werd besproken. Het aanwezige GvA-fractievoorzitter Jacqueline Höcker vecht al geruime tijd voor betere waterkwaliteit in Amstelveen. Zo heeft zij lange tijd aangedrongen op het uitbaggeren van de wateren in Park Middenhoven. Zij hoop dat binnenkort ook de waterpartij bij Groenhof aan de beurt komt. De stank en rommel in water zijn vele inwoners een doorn in het oog.

Naast Höcker waren ook Sandra van Engelen (burgerlid CDA), Gonnie van Rietschoten (raadslid Actief voor Amstelveen) en Jet Smit (raadslid VVD) van de partij. De punten die wijkbewoners aanstipten worden meegenomen naar de raad. Raad op straat zal dit jaar nog meermaals plaatsvinden. 

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner