Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rake klappen tijdens duels AMVJ en RODA ‘23

De duels van AMVJ en RODA ’23 zijn zaterdag en zondag geëindigd in een vechtpartij. Het duel in de zaterdag tweede klasse A tussen AFC en AMVJ ontaarde in de laatste minuut in een schermutseling waarbij rake klappen vielen. De broertjes Grootfaam waren beide betrokken bij het incident. Het duel tussen RODA ’23 en SCPB ’22 ontspoorde pas na het laatste fluitsignaal. In totaal leverde dat vier rode kaarten op.

AMVJ verloor zaterdag met 2-0 van koploper AFC. In de laatste minuut van het duel ging  Melvin Grootfaam op het been van zijn tegenstander staan. Op  hetzelfde moment kwam zijn broertje Lionel in een gevecht terecht. De broers namen het voor elkaar op en kregen beiden uiteindelijk de rode kaart van scheidsrechter Ter velde.

Zondag vielen er weer klappen. RODA ’23 won in de slotfase met 2-1 van koploper SCPB ’22. Na afloop liepen de frustraties bij de verliezers hoog op. De assistent-trainer van  SCPB ’22 deelt een harde klap uit aan een speler van RODA waarna de gemoederen hoog oplopen. Scheidsrechter Jack Ligtvoet gaf uiteindelijk twee rode kaarten aan begeleiders van SCPB ’22.

De verwachting is dat de KNVB nog deze week met diverse straffen zal komen voor de direct betrokkenen bij beide opstootjes.

Dinsdag in ‘De 8 van Amstelveen’ gaan we uitgebreid in op deze voorvallen en bespreken we de consequenties. Daarnaast natuurlijk ook ‘gewoon’ voetbal met onder andere samenvattingen van RODA ’23 – SCPB ’22, AFC – AMVJ en VVZA – Sporting Martinus.

Beeld 1Amstelveen en Berry Arends

Advertenties