Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Reportage Het Nesser gevoel

Nes aan de Amstel is een dorp binnen de gemeente Amstelveen. Nog geen 1500 inwoners, waarvan 400 in de dorpskern. Het dorp heeft, op de Wijnschuur na, geen winkels meer, maar wel ieder jaar drie dagen lang De Nesser Dorpsfeesten. 1Amstelveen ging op onderzoek uit en vroeg zich af wat het Nesser gevoel is.

Die weilanden aan het eind van de Nesserlaan tegen de Amstel aan. Wat is dat toch daar? Het is Nes aan de Amstel. Een dorp dat tot Amstelveen behoord. iets dat veel inwoners niet eens weten. Een zeer gemoedelijk dorp waar iedereen elkaar kent en de sociale controle groot is. Eens per jaar komt iedere Nesser terug naar het dorp als de jaarlijkse dorpsfeesten zijn.

1Amstelveen vroeg zich af wat het Nesser gevoel is en mengde zich een paar weken in het dorp. Wij spraken onder andere met een import Nesser, een wethouder, geboren Nessers, de onofficiële burgmeester, de schooldirecteur en Jan van der Lelie. Van der lelie was uitbater van het voormalig café De vergulde Zon en woont al sinds 1974 in het dorp. Aan de hand van zijn verhaal gingen we zoek naar dat echte Nesser gevoel.

Onze jonge vlogger Daan uit de reportage is te volgen via deze link.

Advertenties

Accuraat