Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reporters Amstelkids Journaal vinden ‘Amstelveense Bos’ best een goede naam

amstelkids

Het Amsterdamse Bos heeft het moeilijk. Storm, kapotte bruggen, zieke bomen en veel bezoekers maken het bos kapot. En de gemeente Amsterdam komt jaarlijks miljoenen euro’s tekort voor onderhoud van het bos.

De Amstelkids Reporters vroegen zich af hoe we het bos in leven kunnen houden. Op welke manieren je geld zou kunnen verdienen voor het onderhoud? Of het ‘Amstelveense Bos’ een goede naam zou zijn? En…wat heeft Amstelveen eigenlijk te maken met het probleem van Amsterdam? 

In de nieuwste aflevering van het Amstelkids Journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen in Amstelveen een rol als reporter. De 10-jarige Joshua van basisschool De Bloeiwijzer, presenteert het videojournaal. En kennen jullie Paulus al? Paulus de boskenner legt graag uit hoe het Amsterdamse Bos eigenlijk is ontstaan, want dat blijkt écht mensenwerk. 

Kijk bij 1Amstelveen, op YouTube en in de klas

Het nieuwe Amstelkids Journaal (16 min.) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal het journaal worden uitgezonden via de lokale televisiezender 1Amstelveen.

Advertenties

Accuraat