Search
Close this search box.

‘Rodiaan’ Michael Crombeen nieuwe trainer Sporting Martinus

Amstelveen Michael Crombeen is de opvolger van Tom Verhoek als trainer bij Sporting Martinus. De voormalig middenvelder van RODA ’23 zal met ingang van komend seizoen de leiding over de selectie van de zondag tweedeklasser hebben. De 34-jarige oefenmeester was onder meer (jeugd) trainer van RODA ‘ 23, Ajax, AFC, AZ en Koninklijke HFC.

Crombeen: “Met mijn ervaring opgedaan bij diverse jeugdopleidingen had ik de keuze daar in verder te gaan of een assistent rol op derde- of tweede divisieniveau in te vullen. Ik ben nu echter zover dat ik als hoofdcoach voor een groep wil staan en ben dus op zoek gegaan naar opties in die positie. Ik ken en volg Sporting Martinus al langere tijd en zie hoe de club zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Organisatorisch, met de jeugdopleiding en nu ook met het eerste én tweede elftal zit dat gewoon heel goed in elkaar. Met de geheel nieuwe accommodatie is het al met al een prachtige club om aan de slag te gaan en een mooie uitdaging om een passend vervolg te geven aan de goede resultaten van de vorig en dit seizoen.”

Nadat Verhoek eerder bekend maakte de club na vijf seizoenen te verlaten ging de succesvolle Amstelveense club op zoek naar een opvolger. Na met meerdere kandidaten gesproken te hebben kwam Cromben als beste uit de bus. Voorzitter Rick Verbrugge: “In Michael hebben we wederom een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer-coach weten te contracteren. Met de komst van Tom Verhoek vijf jaar geleden hebben we ook voor een dergelijk profiel gekozen en dat heeft heel goed uitgepakt. Logisch dus dat we die koers doorzetten. Als je ziet waar we ondanks twee jaar met corona en afgebroken seizoenen staan dan denk ik dat we aardig op weg zijn. Uiteraard gaan we voor een tweede kampioenschap op rij maar uiteindelijk, ongeacht het resultaat deze zomer, zijn we er van overtuigd dat Michael met een frisse blik onze selectie, als groep en spelers individueel, ook weer naar een hoger niveau tilt.”

Sporting Martinus staat momenteel bovenaan in de tweede klasse B en werd vorig seizoen kampioen in de derde klasse. Eventuele promotie zal met de komst van Crombeen geen problemen meer opleveren aangezien hij in het bezit is van het UEFA-A diploma en dus een eersteklasser mag trainer.

Op dinsdag 7 maart  in de 8 van Amstelveen uiteraard uitgebreid aandacht voor de verrassende komst van Crombeen naar Sporting Martinus.

Foto Sporting Martinus

Advertenties

Accuraat