Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruim 900 kinderen op wachtlijst voor zwemles in De Meerkamp

Er staan ruim 900 kinderen uit Amstelveen en omstreken te springen om zwemles te krijgen in De Meerkamp. De wachtlijst zorgt dat ouders tussen 9 en 13 maanden moeten wachten voordat zij hun kroost de eerste zwemslagen zien maken. In maart was het aantal wachtenden nog 600.

Dat de wachttijd voor sommigen langer is, heeft ook te maken met voorkeursdagen van de ouders. De woensdagmiddag en zaterdag blijven vanzelfsprekend populair.. De cijfers zijn bekend geworden nadat VVD-raadslid Femke Lagerveld vragen had gesteld aan het college over de huidige stand van zaken rond de zwemlessen.

Onderhoud

Zwemles in De Meerkamp is zeer populair. Zeker sinds de zwemlessen in het Uithoornse bad De Otter zijn stopgezet. Naast De Meerkamp is het zwembad in Aalsmeer een van de weinige plekken in de regio waar ook zwemles wordt gegeven in een overdekt zwembad.

Omdat onderhoud aan de baden in De Meerkamp deze zomer was uitgelopen, was het veel voor Amstelveense kinderen begin september niet mogelijk om de zwemlessen te vervolgen. De gemeente geeft aan dat 680 kinderen hier de dupe van waren. De zwemles van 770 andere kinderen had wel gewoon doorgang.

Tekort zweminstructeurs

De gemeente Amstelveen verwacht dat de wachttijden flink korter worden als eind 2024 een nieuw doelgroepenbad opent in De Meerkamp. Ondanks het feit dat op het ogenblik alle vacatures van zweminstructeur zijn ingevuld, waarschuwt de gemeente dat er op het ogenblik een landelijk tekort is.

Advertenties

Accuraat