Search
Close this search box.

Ruim tweehonderd sociale huurwoningen in nieuwe Aalsmeerse wijk ten westen van Westwijk

aalsmeer

Met de realisatie van de nieuwe Aalsmeerse wijk Buitenveen komen er ook 213 sociale huurwoningen tegen de grens van Amstelveen te liggen. De nieuwe wijk wordt ten noorden van Nieuw-Oosteinde gebouwd en er moeten in totaal ruim 850 woningen worden gebouwd.

De start van de bouw moet in 2025 gaan beginnen en de verwachting is dat de eerste woningen in 2026 worden opgeleverd. Naast 25 procent sociale huur komen in de wijk ook dertig procent middeldure woningen en 45 procent van woningen komen te vallen in de categorie duur/vrije sector.

Eigen Haard

De eerste koopwoningen in de wijk zullen naar verwachting media 2024 worden aangeboden. Eigen Haard gaat zorgdragen voor de verhuur van de sociale huurwoningen.

Zo’n twintig jaar geleden werd begonnen met de bouw van Nieuw-Oosteinde. Uiteindelijk bleek dat veel Amstelveners voor deze nieuwbouwwijk kozen omdat de koopprijzen lager lagen dan de nieuwbouw in Westwijk. Een makelaarskantoor noemde de wijk weleens Westwijk-west.

Nieuw-Oosteinde is ondertussen uitgegroeid tot een mateloos populaire woonwijk waar de verkoopprijzen nagenoeg gelijk aan die van Westwijk. De verwachting is dat bij een gunstige prijsstelling Buitenveen ook weer veel belangstelling van Amstelveners zal trekken.

Meer informatie op de site van Buitenveen.

Foto: Van Wanrooij

Advertenties