Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scherpe bocht Kazernepad verdwijnt

De scherpe bocht in het Kazernepad ter hoogte van het Keizer Karel College gaat verdwijnen. Over twee weken zullen de werkzaamheden starten om de gevaarlijk slinger in het fietspad te verleggen. Daarnaast zal er een nieuw stuk voetpad bijkomen.

De slinger van het fietspad buigt straks eerder af en wordt meer naar het westen verplaatst, waardoor de bochten minder scherp zijn. Daarnaast constateerde de gemeente dat veel voetgangers over het fietspad lopen. Daarom wordt het voetpad vanaf Hotel Station Amstelveen verlengd. De boom die daar nu staat blijft behouden. Het voetpad loopt straks om de boom heen.

De werkzaamheden vinden plaats van 1 tot en met 5 mei en op 12 mei. Tijdens die periode zal er een korte omleiding zijn. Fietsers en voetgangers kunnen tussen de Stationsstraat en de A9 gebruik maken van de Elegast en de Ouderkerkerlaan.

De aanpassing van het Kazernepad is tijdelijk. Als de A9 door Rijkswaterstaat is verbreed en verdiept aangelegd komt er namelijk een nieuw fietspad over de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Ook de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam keert na de werkzaamheden weer terug aan de zuidzijde van de A9.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner