Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schiphol-Oostbaan vanaf 18 september twee weken gesloten, Buitenveldertbaan vangt op

Buitenveldertbaan

Van maandag 18 september tot en met zondag 1 oktober zijn er reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Schiphol-Oostbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Tijdens het onderhoud zal dit verkeer gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of een van de andere start- en landingsbanen.

Deze Schiphol-Oostbaan wordt doorgaans gebruikt voor kleine, zakelijke en privévliegtuigen, vliegtuigen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten) en vliegtuigen die (bijvoorbeeld voor onderhoud) op Schiphol-Oost moeten zijn.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Schiphol-Oostbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt en indien nodig doorgespoeld. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Bewoners met vragen

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Foto: Vivian Tusveld

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner