Search
Close this search box.

Verdachte man ‘met gevaarlijke stoffen’ op Schiphol Plaza aangehouden

De verdachte man die vanochtend op het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza claimde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had, is aangehouden.

Over zijn identiteit is nog niets bekend, maar hij is eerder vandaag geland op Schiphol, zo bevestigde de KMAR aan Schiphol-verslaggever Doron Sajet zag hoe de man op het bureau van de KMAR door specialisten werd gecontroleerd en gefouilleerd. Of de man inderdaad gevaarlijke stoffen bij zich had, en om welke stoffen het dan ging, is nog niet bekend.

https://twitter.com/dsajet/status/1597568431989350400

Nadat de man zich vanochtend bij de KMAR op Schiphol Plaza had gemeld, sloegen marechaussees direct groot alarm. Zo werden ambulances en brandweer opgetrommeld en een deel van Schiphol Plaza afgezet. Eerder vanochtend ging het nog om een kleine afzetting, maar het afgezette gebied is in de loop van de ochtend en middag uitgebreid.

Treinreizigers

De afzetting op Plaza hindert treinreizigers, omdat zij niet alle perrons kunnen bereiken. Ook het Jan Dellaertplein – het plein voor Schiphol Plaza – is gedeeltelijk afgezet, ziet onze verslaggever. Voor busreizigers is een corridor opgezet, zodat zij tussen de afzettingen door de busplatformen kunnen bereiken.

Foto: VLN Nieuws

 

Advertenties