Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scholenverhuizing Amstelveen op stapel: islamtische basisschool groeit snel

Door de groei van bijvoorbeeld de islamitische basisschool Elif en De Wereldschool, gaat een aantal scholen in Amstelveen binnenkort verhuizen. 

De Islamitische basisschool Elif is nog maar sinds schooljaar 2023 gevestigd aan de Schweitzerlaan in Amstelveen. De school moet de komende jaren groeien om aan de stichtingsnorm van 297 leerlingen te voldoen. De groei van de school gaat volgens de gemeente voorspoedig waardoor er voor het schooljaar 2024-2025 in totaal 9 lokalen nodig zijn om de leerlingen te huisvesten.

Japanse kleuterschool

In hetzelfde pand is ook de Japanse kleuterschool Tulip Gakuen gevestigd. Door deze school te verhuizen naar een pand aan de Amsterdamsweg komt er genoeg ruimte vrij. In het gebouw aan de Amsterdamseweg is op het ogenblik de Wereldschool gevestigd. Deze moet dan verhuizen naar een groter pand aan de Dr. Schaepmanlaan. 

De Wereldschool biedt nieuwkomersonderwijs voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Deze taalschool zit aan de Amsterdamseweg in vijf klaslokalen met circa 22 à 23 kinderen per klas. De norm voor taalscholen in Amstelveen is een klassengrootte van circa 16 kinderen.

Bestaande ruimte

Wethouder onderwijs en vastgoed Frank Berkhout; “We kunnen niet voor iedere ontwikkeling een nieuwe school bouwen. We kiezen er daarom voor om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de bestaande ruimte zoals bij deze voorgestelde herschikking. Qua kosten is het ook efficiënt omdat er geen tijdelijke huisvesting nodig is.”

Als de gemeenteraad met het voorstel akkoord gaat, start De Wereldschool na de zomervakantie op de Schaepmanlaan. De verhuizing van Tulip Gakuen zou dan in 2025 kunnen plaatsvinden.

Foto: Google Maps

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner