Search
Close this search box.

Schoolleiding HWC waarschuwt voor mogelijk pepernotengevecht: bezit strooigoed verboden

pepernotengevecht

Ouders en leerlingen van het Hermann Wesselink College zijn maandag op de hoogte gesteld van een voorgenomen pepernotengevecht op de school. Dit zou vandaag moeten plaatsvinden. De school benadrukt in de mail dat een pepernotengevecht niet is toegestaan. 

“We zullen er op deze dag alles aan doen om te voorkomen dat leerlingen anderen met pepernoten bekogelen. Wij zijn ons er echter ook van bewust dat we niet kunnen garanderen dat dit volledig zal lukken,” schrijft de schoolleiding.

Gladde vloeren door pepernotengruis

De school maakt zich zorgen om de veiligheid van de leerlingen tijdens een dergelijk gevecht: “Het kan ertoe leiden dat leerlingen ernstig letsel oplopen, bijvoorbeeld als ze in hun oog worden geraakt of of ongelukkig vallen op een vloer die glad is van het pepernotengruis.”

Leerlingen die koste wat kost niet in een mogelijk gevecht willen belanden, wordt aangeraden in de pauze naar buiten te gaan. Brugklasleerlingen kunnen tijdens de pauze in een lokaal blijven om zodoende niet geraakt te worden door rondvliegende kruidnoten.

Consequenties

In de brief wordt gezegd dat leerlingen die toch meedoen aan een pepernotengevecht de consequenties moet aanvaarden. Wat die consequenties precies zijn, hangt bijvoorbeeld af van de ernst van de schade.

“Om de situatie op 5 december zo duidelijk mogelijk te maken, mogen leerlingen die dag geen pepernoten bij zich hebben, ook niet als zij alleen maar de bedoeling hebben om die op te eten. Op deze manier willen we onnodige discussies vermijden,” besluit de schoolleiding in de brief waarin wordt gevraagd om de inhoud met de kinderen te delen.

Advertenties