Search
Close this search box.

Senioren willen eigen ‘knarrenhof’ bouwen


Een groep Amstelveense senioren wil op een nader te bepalen plaats in de gemeente gezamenlijk een ‘knarrenhof’ realiseren. In dit wooncomplex moeten de ouderen allemaal een eigen woning hebben, maar worden bepaalde zaken gedeeld, zoals een multifunctionele ruimte waar gekookt kan worden. 

Op dinsdagavond 28 november wordt in Huis Elsrijk (Graaf Aelbrechtlaan 28) een bijeenkomst gehouden, waarop de resultaten worden bekendgemaakt van een onderzoek naar de woonwensen van geïnteresseerde ouderen.

Galjoen

De bewonersgroep denkt aan een hofje naar het voorbeeld van het Begijnhof in Amsterdam. De groep heeft het oog laten vallen op het voormalige defensiecomplex aan het Galjoen (zuiden van Waardhuizen), maar zegt ook contacten te hebben met een projectontwikkelaar die aan de Bovenkerkerweg zou willen bouwen. In Nederland bestaan al verschillende ‘Knarrenhofjes’.

Rond een gezamenlijk binnenplaats zouden verschillende huur- en/of koopwoningen gerealiseerd kunnen worden. Het moet een combinatie worden van ‘privacy en nabuurschap’ zeggen de initiatiefnemers. “De bewoners willen nadrukkelijk naar elkaar omkijken, goede buren zijn, elkaar helpen bij klussen, een boodschap doen of samen naar de film gaan.” Hoe zwaardere zorg op latere leeftijd georganiseerd moet worden, daarover beraadt de groep zich nog.

Eerst wil de projectgroep uitzoeken welke ouderen geïnteresseerd zijn en wellicht mee willen doen. Daarvoor dient de bijeenkomst eind november. Wie een mening wil geven, kan hier even klikken.

Foto Begijnhof: Bert K, CC Commons

Advertenties

Accuraat