Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sinterklaas en pieten rijden wel door Oude Dorp, intocht live op TV

Sinterklaas en zijn pieten rijden morgen tijdens de intocht wel door de Dorpsstraat. De muziek en praalwagens nemen bij het oude centrum wel een andere route. Zij pakken de Laan Nieuwer-Amstel. 

De intocht van Sinterklaas in Amstelveen kent altijd enkele hotspots. De Van der Hooplaan, het Oude Dorp en de kruising met Molenweg zijn altijd populaire plekken om de goedheiligman te begroeten. Omdat door de herinrichting van het Oude Dorp het lastig is om praalwagens deze route te laten nemen was besloten om via de Laan Nieuwer-Amstel te rijden.

Sinterklaas vindt echter dat een Amstelveense Intocht die niet door het Oude Dorp gaat niet compleet is. Daarom heeft hij alsnog besloten om samen met veel pieten door de Dorpsstraat te trekken.

RTVA, AAN! Amstelveen en NH Nieuws doen 12 november vanaf 11.15 uur live verslag van de intocht. Zowel op de route als op het Stadsplein zijn verslaggevers van de omroepen te vinden. De live uitzending is te volgens op TV (Ziggo 42, KPN 1380 en T-Mobile 806) en op de webpagina’s van AAN! en RTVA.

De route

Samen met zijn twee hoofdpieten, de Zwitserse Garde, danspieten, muziekpieten, acrobatiekpieten, ballonpieten en natuurlijk héél veel strooipieten, trekt Sint tussen 10:30 uur en 12:00 uur van de Sportlaan naar het Stadshart:

10:30 Begin van de stoet op de Sportlaan

10:35 Aankomst bij de Van der Hooplaan

10:40 Aankomst rotonde Lindenlaan

10:50 Aankomst bij kruising Lindenlaan – Keizer Karelweg

11:00 Aankomst kruising Keizer Karelweg – Handweg

11:10 Aankomst Stationsstraat – Dorpsstraat*

11:15 Aankomst oversteek A9

11:20 Aankomst Amsterdamseweg – Molenweg

11:35 Aankomst Graaf Aelbrechtlaan – Keizer Karelweg

11:40 Aankomst Graaf Aelbrechtlaan – Rembrandtweg

11:50 Aankomst Rembrandtweg – Groen van Prinstererlaan

12:00 Aankomst Stadsplein, hier maakt de Sint een rondgang en wordt hij ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester.

*Door de nieuwe inrichting van het Oude Dorp loopt de parade dit jaar iets anders dan de jaren ervoor. Sint en Piet gaan door de Dorpsstraat en de praalwagens nemen een ommetje via de Laan Nieuwer-Amstel.

Programma Stadsplein

– Vanaf 11 uur leidt DJ Piet het feest op het Stadsplein

– Tussen 11:00 en 11:15 treden verschillende dansgroepen van Buentingsport op, en ook geeft de dansgroep van de Schakel, samen met Carrol Buenting, een spetterend optreden.

– Van 11:20 tot 11:50 zingen en dansen Zang- en Danspieten op vrolijke sinterklaasliedjes. De kinderen kunnen meedansen en Stuntpieten halen de wildste capriolen uit.

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/sinterklaasamstelveen.

 

Advertenties

Accuraat