Zoek
Sluit dit zoekvak.

Smeekbede noodlijdend Cobra Museum aan gemeenteraad: ‘Cobra heeft Amstelveen cultureel op kaart gezet’

Met een charmeoffensief in brief aan de gemeenteraad doet het noodlijdende Cobra Museum een oproep om mee te werken aan een nieuwe meerjarige (financiële) samenwerking. Onlangs stelde de gemeente de beslissing voor de voortzetting van de subsidie (1.200.000 euro per jaar) uit nadat was gebleken dat het museum dit jaar zeven ton in de min staat en daardoor wordt bedreigd met het voortbestaan.

De gemeenteraad neemt in een speciaal ingelaste raadsvergadering op 13 september een beslissing over de toekomst van het Cobra Museum. Het museum benadrukt dat Cobra en Amstelveen bij elkaar horen en stelt dat het Cobra Museum Amstelveen op het gebied van cultuur op de kaart heeft gezet.

Structurele oplossing

De Amstelveense culturele instelling zegt de zorgen van de gemeente te begrijpen en wil constructief samenwerken aan een structurele oplossing voor behoud en versterking van kunst en cultuur in Amstelveen. “Het Cobra Museum is zich ervan bewust dat extra stappen moeten worden ondernomen en denkt al over maatregelen om de financiële stabiliteit op de lange termijn structureel te borgen. Hierover blijven we graag in gesprek met de gemeente,” wordt in de brief aan de raad geschreven.

Daarnaast stelt Cobra dat het een gezonde financiële bijdrage levert aan de Amstelveense economie: “Uit onderzoek uit 2021 en 2022 blijkt dat het Cobra Museum een stevige economische impuls genereert voor Amstelveen. Met een gemiddelde van 32% van de bezoekers uit Amstelveen en omgeving en 66% uit de rest van Nederland kunnen wij vaststellen dat het museum in 2021 een nettobijdrage van € 3,8 miljoen en in 2022 van € 1,5 miljoen heeft gegenereerd voor de economie van Amstelveen. De gemeentesubsidie is daarmee een gezonde investering in de lokale economie en nationale reputatie van Amstelveen.”

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner