Search
Close this search box.

Soap bussluis duurt voort: elektrische bussen Connexxion niet geschikt

De bussluis in Bovenkerk moet weer worden aangepast. Vervoersmaatschappij Connexxion wil lijn 171 elektrisch laten rijden per 21 juli. In tegenstelling tot de huidige dieselbussen kunnen deze niet over de bussluis rijden. De werkzaamheden zullen in de komende weken al worden uitgevoerd.

De bussluis is in 2021 aangelegd met als doel de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Bovenkerk te bevorderen. Veel Bovenkerkers zijn het hier echter niet mee eens omdat de aanpassing ook voor veel sluipverkeer door de wijken zorgt. Op het ogenblik dient een hoger beroep bij de rechtbank.

Lees ook: Automobilisten negeren massaal Bussluis Bovenkerk (en wij hebben de beelden!)

De gemeente wil echter niet wachten tot het hoger beroep wordt behandeld. Als Connexxion met lijn 171 niet over de bussluis wil de vervoerder namelijk over de Salamander en Zetterij gaan rijden met de lijn. De gemeente vindt dit geen goed plan. 

Kortstondige omleidingsroute

“Wij hebben besloten dat we, vanuit het belang van de reiziger en eenduidige lijnvoering, de bussluis zullen gaan aanpassen, zodat Connexxion de huidige route kan blijven rijden. De bussluis zal komende weken worden aangepast. Een kortstondige omleidingsroute voor de bus valt hierbij niet uit te sluiten,” schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. 

Elektrische bussen kunnen niet over de bussluis bij Silversant vanwege de technische staat van de Noorddammerlaan. Omdat er op deze weg sprake is van betonplaten in plaats van asfalt, is voor een ander type bussluis gekozen. 

Advertenties