Zoek
Sluit dit zoekvak.

Speeltoestel Stadsplein keert eind juni terug, oplossing in de maak voor verplaatste plantenbakken

Stadsplein

Het speeltoestel op het Stadsplein dat na de laatste editie van Winter Village niet terugkeerde, wordt naar verwachting in de tweede helft van juni weer geplaatst. Het gaat dan om een nieuw toestel.

Het populaire klimrek op het Stadsplein werd weggehaald voor de aanleg van de tijdelijke ijsbaan. “Na de demontage bleek echter dat de staat van het klimrek niet meer voldeed. Er is een nieuw klimrek besteld met een relatief korte levertijd. Deze wordt in de tweede helft van juni geleverd en geplaatst,” laat de gemeente weten.

Plantenbakken

De gemeente meldt tevens hard op zoek te zijn naar een oplossing voor de verplaatste plantenbakken op het Stadsplein. Die hebben sinds corona een plekje voor het Cobramuseum gekregen.

“Vanwege het formaat en het gewicht was het voor de gemeente niet mogelijk om de bakken zelf te verplaatsen, terwijl ze wel meerdere keren per jaar plaats moesten maken. Bijvoorbeeld voor Diwali en Japan festival, maar ook Koningsnacht, beachvolleybaltoernooi en grootschalige politieacties. Op verzoek van het Cobra zijn ze voor de deur van het museum gezet als barricade/versperring,” meldt een gemeentewoordvoerder.

Tekst gaat verder onder foto

Verrijdbare oplossing

Op het ogenblik wordt bij de gemeente achter de schermen druk gewerkt aan een nieuw -groener- ontwerp voor het Stadsplein. Hierin wordt onder andere de input meegnomen die via het participatieplatform Denk Mee is binnengekomen. “We verwachten hier na de zomer meer over te kunnen vertellen. Inmiddels wordt er ook gekeken naar een tijdelijke oplossing met makkelijk verrijdbare bloembakken.“

In een recente uitzending van ‘1Amstelveen aan Tafel’ werd door enkele ondernemers het verplaatsen van de plantenbakken op het Stadsplein al ter discussie gesteld.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner