Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sprookje Sporting Martinus is over

Zondag-tweedeklasser Sporting Martinus is er niet in geslaagd om voor het tweede achtereenvolgende jaar te promoveren. In de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse verloor de ploeg van Tom Verhoek met 2-0 van TSC uit Oosterhout.

Al na dertien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Bas Blokdijk. De thuisploeg, die geblesseerden Bo de Bruijn en Anthony Dean moesten missen, kwam niet verder dan een kansje van Ralph Jurka. Toen vijftig seconden na rust de 0-2 viel van het hoofd van Bart Dirven was het pleit beslecht. Op een afgekeurde goal (buitenspel) en een goede kopbal van Jurka na wist de thuisploeg het vele balbezit niet om te zetten in kansen.

Met de uitschakeling van Sporting Martinus is AMVJ nu de enige overgebleven Amstelveense club in de nacompetitie. Aanstaande zaterdag neemt de ploeg van Ricky Kumar het thuis op tegen FC Castricum. AMVJ moet dan proberen om niet te degraderen uit de tweede klasse. Bij winst volgt op 17 juni nog een finale.

Aanstaande dinsdag in De 8 van Amstelveen meer over de verrichtingen van de Amstelveense clubs in de nacompetitie.

Advertenties