Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stem van de Straat (14): Over Jeroen Krabbé, Thomas Acda, dakgoten en angst voor vluchtelingen

Nummer 14 van onze videopodcast De Stem van de Straat. Ook deze aflevering gaan we weer alle kanten op. Van een rollende Thomas Acda in het gras tot serieuze zaken zoals het verzet tegen de vestiging van zestig alleenstaande minderjarige vreemdelingen op industrieterrein Legmeer.

Eerst wordt Joy Ellen nog tot verantwoording geroepen. In de voicemail bereikte ons namelijk een klacht. ‘Juf’ praat wel erg gemakkelijk over het stelen in de supermarkt. Zo gaan we niet met elkaar om, juffie!

Daarnaast besteden we aandacht aan nieuwe tentoonstellingen in het Cobra Museum. Er zijn daar onder meer werken te zien van Jeroen Krabbé uit zijn jeugd. Martijn vindt dat gekgenoeg aanleiding om zijn gal eens flink te spuwen over Thomas Acda die rollend in een grasveld reclame voor de Lild maakte. Wij zien het verband ook niet. Maar hé, dit is een podcast en volgens de wetten van dit nieuwe medium mag die ook nergens over gaan.

Martijn behandelt ook terstond de belangrijke zaken in het leven. Zoals het hebben van verschillende kleuren dakgoten bij koophuizen. Geen gezicht! Het is maar waar je je druk om maakt. Anderzijds, blijkt dit soort ergernissen vooral in gemeenten met gelukkige inwoners te leven. 

De zware kost hebben we tot het einde bewaard. Over angsten voor minderjarige vluchtelingen. Ook daar verschillen Martijn en Joy Ellen van mening. Net zoals de meningen op straat hierover verdeeld zijn in Amstelveen. 

Luisteren of kijken dus naar een nieuwe Stem van de Straat.

Advertenties