Search
Close this search box.

Stem van de Straat (23): ‘Beter in Middenhoven surveilleren dan klarinetnieter oppakken’

Een straatmuzikant die op de vrijdagmarkt een liedje stond te spelen. Waarschijnlijk was hij een vluchteling. En hij had ook al het nodige geld verzameld. Maar mag niet. Dus werd hij door de politie gesommeerd om weg te gaan en mocht hij zijn geld inleveren.

“Ik stond met tranen in mijn ogen,” zegt Joy Ellen in de podcast De Stem van de Straat. “Laat die politie in Middenhoven gaan surveilleren. Daar schreeuwen ze om meer blauw op straat.”

Het schuurt weer lekker in de nieuwe aflevering van onze podcast De Stem van de Straat. Zeker als het over het gevoel van veiligheid in onze gaat. Vooral inwoners van Middenhoven melden zich op onze sociale media met de mededeling dat ze zich onveilig voelen. Waar zijn de camera’s?

En dan ook nog De Olmenhof. De jonge bewoners moeten op zoek naar een andere woning. Op basis van de leegstandwet. Plan is om de ongeveer anderhalf jaar dat het pand er nog staat er Oekraïense vluchtelingen te vestigen. Maar waar moet de jonge inwoners naartoe? Terug naar mama en papa?

Dit en meer in een nieuwe Stem van de Straat. Kijk op Youtube of op ons televisiekanaal.  

Advertenties