Search
Close this search box.

Stem van de Straat (59): ‘Dan gaan je kinderen maar ergens bij Lelystad wonen!’

De Stem van de Straat nummertje 59 komt ook weer uit De Manen. Ook hier zijn de tegenstellingen van ons presentatieduo weer duidelijk. Want mannen en vrouwen zijn gelijk maar ook niet altijd merkt Martijn op. Daarmee moet je bij die op-en-top geëmancipeerde Joy Ellen natuurlijk niet aankomen. 

Natuurlijk nemen we het nieuws van afgelopen week weer door, maar er is ook een speciale gast: Michel Becker. Niet zozeer als lokaal politicus maar vooral als inwoner die zich zorgen maakt over woningen voor Amstelveners. 

Het levert een interessante discussie op met Joy Ellen. Becker begrijpt niet waarom oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne niet ergens worden gehuisvest op plekken waar meer ruimte en rust is. Dat zou ook de doorstroming op de Amstelveense woningmarkt bevorderen. 

Nu is er sprake dat bij sommige Amstelveense projecten voorrang wordt verleend aan Oekraniers. Becker ziet graag dat Amstelveners voorrang hebben. Joy Ellen denkt daar anders over. Die vindt dat Amstelveners net zo goed ergens bij Lelystad kunnen gaan wonen als er hier geen plek is. 

Genoeg reden dus om te kijken naar een nieuwe aflevering van De Stem van de Straat. 

Advertenties