Search
Close this search box.

Stem van de Straat S02E04: ‘Ik ben een meisje en wit…’

stem van de straat

Een ietwat serieuze aflevering van De Stem van de Straat vandaag. Het steekincident in Middenhoven staat centraal. Overlastgevende jongeren is iets van alle tijden, maar waarom uitgerekend zo vaak in Middenhoven?

Daarbij, hoe kan het dat zulke jonge gasten niets anders te doen hebben? Missen ze een plek om samen te komen? Amstelveen kent een aantal Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP) maar meestal worden die door een specifieke groep geclaimd, zoals dat vroeger ook vaak bij jongerencentra gebeurde. 

Verantwoordelijkheid

En dan de verantwoordelijkheid. In hoeverre kan je ouders dit gedrag kwalijk nemen? Moeten die kinderen beter in de gaten worden gehouden? Martijn en Joy Ellen stellen vragen en geven daar waar mogelijk antwoorden. Zelf meepraten kan door de voicemail in te spreken: 020-547 85 88.

En misschien lijkt het minder onschuldig, maar Joy Ellen heeft in haar straat de laatste tijd last van spijkerleggers. Onverlaten leggen spijkers voor de banden en als je niet oplet rijd je midden op de snelweg plots met een platte band. Levensgevaarlijk. Waarom doe je zoiets?

Joy Ellen geeft overigens toe dat ze vroeger ook geen lieverdje is geweest en dingen heeft gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar daar is ze nooit voor gepakt. “Ja, ik ben een meisje en wit,” zegt ze daar zelf over. 

Advertenties

Accuraat