Search
Close this search box.

Stormachtige start Amstelveen Culinair. Evenement verdient een tweede kans

De eerste editie van Amstelveen Culinair kende afgelopen weekend een stormachtige start. Ondanks het slechte weer wisten veel Amstelveners, vooral in de middag, het festival terrein nabij het raadhuis te vinden. Lokale horecazaken serveerde hun specialiteiten: van sushi tot tapas en van cocktails tot verrassende desserts. Gelukkig kwamen er toch nog 1700 bezoekers naar de Noordelijke Poeloever.

Het zeer tegenvallende weer gooide bijna roet in het eten. De aangekondigde rukwinden bleven gelukkig achterwege zodat het festival toch doorgang kon vinden. De omstandigheden zorgde echter wel voor minder bezoekers. En dat het Neerlandselftal ’s avonds de kwartfinale tegen Turkije speelde was ook niet echt gunst. Rond uur uur of zeven werd het behoorlijk stil op het terrein. Slechts een handjevol bezoekers bleef naar de wedstrijd kijken.

Het was gewoon weg te koud en dat is jammer voor een evenement dat zeker een kans van slagen verdient. In het groengebied, aan de Poel, op een prachtige locatie. Alleen de zon liet zich dus, op een uurtje na, niet zien.

Namens de organisatie gaf Dennis Wiersema aan blij verrast te zijn met de positieve reacties van de bezoekers en de – gezien het slechte weer – hoge opkomst. ‘Je ziet dat veel mensen openstaan voor zo’n mooi culinair evenement. Dat is écht iets dat er in Amstelveen aan ontbrak.’ De komende weken zal de organisatie gebruiken om de eerste editie te evalueren en te bepalen of dit de start was voor een goede jaarlijkse traditie.

Advertenties

Accuraat