Search
Close this search box.

Studenten Uilenstede krijgen gratis advies en energiebesparende materialen

Om studenten die in Uilenstede wonen te helpen meer grip te krijgen op hun energielasten biedt de gemeente, in samenwerking met DUWO (studentenhuisvesting) en huurdersorganisatie VBU, gratis energiebesparend advies en producten. Alle studenten zijn per brief over de actie, die deze week van start is gegaan, geïnformeerd.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid, over de actie: “Met dit project verschaffen we studenten meer inzicht in de energiekosten en helpen we met het verlagen van hun energierekening. Naast bewustwording draagt dit project bij aan energiebesparing en meer comfort in huis.”

Slimme tips

Nadat de studenten een afspraak hebben gemaakt geven de adviseur en coach in een gesprek tips om energie te besparen. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk studenten bij dit gesprek aanwezig zijn, aangezien besparen veel met bewustzijn en gedrag te maken heeft. Daarna zoekt de adviseur in samenspraak met de studenten en de DUWO-beheerder geschikte energiebesparende producten uit. De producten worden meteen gemonteerd en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om producten zoals deurdrangers, radiatorontluchters, waterbespaarders voor de kranen en ledlampen. Het gesprek plus de installaties duurt circa één tot twee uur. Daarna wordt er direct op de energiekosten bespaard.

Advertenties