Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tafeltennis Vereniging Amstelveen viert 75-jarig bestaan

TTV Amstelveen bestaat 75 jaar. De in 1947 onder de naam VDO opgerichte vereniging veranderde in 1997 haar naam in TTV Amstelveen. Zaterdag 3 september werd een start gemaakt met de feestelijkheden. Het startschot werd gegeven door burgemeester Poppens.

TTV Amstelveen werd in 1947 opgericht als Tafeltennisvereniging VDO (Vaardig Door Oefening) en betrok gebouw “De Liefde” aan de Da Costakade in Amsterdam als vast speeladres om na enige tijd te verkassen naar een gymlokaal van een school in de Crijnssenstraat in Amsterdam.

In 1969 werd er een fusie aangegaan met Tafeltennisvereniging Rembrandt, genoemd naar hun toenmalige speeladres aan de Rembrandtweg in Amstelveen. De fusieclub behield de naam TTV VDO en zo verdween de naam TTV Rembrandt van het toneel.

In 1972 werd door toedoen van de toenmalige voorzitter Ferry Verbraak, de NMB Bank bereid gevonden als sponsor op te treden voor de vereniging. Mede dankzij de bijdrage van de sponsor kon in 1974 een eigen nieuwe speelzaal aan de van Heuven Goedhartlaan in gebruik worden genomen, waar de blub uitgroeide tot een bloeiende vereniging die onder de naam NMB/VDO furore maakte.


Tot grote teleurstelling van alle toenmalige leden stopte de NMB Bank in 1993 de sponsoring en werd de vereniging door geplande nieuwbouw op de plek van onze speelzaal gedwongen te vertrekken en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. De naam werd toen gewijzigd in TTV Amstelveen en de huidige zaal (met kantine) aan de Landtong 14 in Amstelveen werd in 1997 betrokken.

Bekijk voor alle feestelijke activiteiten de website van TTV Amstelveen.

Foto boven: Twitter Tjapko Poppens

Advertenties