Search
Close this search box.

Terugtrekken woningcorporatie Omnia kan zorgen voor behoud sociale huurwoningen in Amstelveen 

In een tijd waarin de vraag naar sociale huurwoningen groot is, heeft woningcorporatie Omnia Wonen haar bijdrage aan sociale huur en verduurzaming duidelijk gemaakt in nieuwe afspraken met de gemeente. Als Omnia haar huidige voorraad verkoopt aan een collega-corporatie kunnen ruim honderd sociale huurwoningen behouden blijven.

Omnia Wonen beheert momenteel 106 woningen in Amstelveen, voornamelijk gelegen in de O.G. Heldringstraat en de William Boothlaan in de wijk Keizer Karelpark. 

Groot tekort sociale huur

In 2016 zijn er overeenkomsten gesloten met betrekking tot Omnia’s bezit in Amstelveen. Volgens deze afspraken verkoopt de corporatie een sociale huurwoning wanneer de huidige huurder deze opzegt. Dit beleid heeft tot gevolg dat jaarlijks 3 tot 5 sociale huurwoningen aan de voorraad worden ontnomen. Maar door een groot tekort aan sociale huur hebben zowel Omnia als de gemeente Amstelveen het doel om deze woningen te behouden voor de sociale huursector.

Om dit te bereiken, heeft Omnia het voornemen om de overige woningen in Amstelveen te verkopen aan een collega-corporatie, waardoor ze beschikbaar blijven voor mensen die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen. Omnia was sowieso al van plan om zich te concentreren op het kerngebied waar zij opereren: Noordwest-Veluwe.

Verduurzaming 

Een groot deel van Omnia’s woningen heeft energielabel E of F, waardoor ze niet voldoen aan moderne duurzaamheidsnormen. Zolang de voorraad nog niet bij een andere corporatie ligt, is Omnia vastbesloten om dit te veranderen.

De corporatie heeft een ambitieuze doelstelling gesteld: tegen 2026 wil het geen woningen meer in bezit hebben met energielabel E, F of G. De woningen zullen grondig worden gerenoveerd om minimaal energielabel D te bereiken. Als eerste stap in deze richting zullen alle ruiten binnenkort worden vervangen door energiezuinig HR++ glas. 

Advertenties