Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tijdelijke woonruimte voor Oekraïners en Amstelveense jongeren aan Kalkbranderij

De gemeente gaat aan de Kalkbranderij huisvesting realiseren voor groepen met urgentie. In eerste instantie zal het gaan om gevluchte Oekraïners en Amstelveense jongeren. Het gaat om ongeveer 80 tot 100 units in maximaal vier bouwlagen voor een periode van vijftien jaar.

Het veld aan de Kalkbranderij, tussen Bovenkerkerweg en het voormalige politiebureau Amstelveen-Zuid, staat al lange tijd braak. Er is alleen een jongerenontmoetingsplek (JOP). Deze zal in samenspraak met jongeren worden verplaatst.

Bedoeling is dat het complex dient als doorstroomlocatie. De Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen kunnen tijdelijk verblijven en Amstelveense jongeren kunnen vanuit deze locatie op zoek naar een vaste woonplek.

Wooncorporatie Eigen Haard zal het project naar alle waarschijnlijkheid verder gaan ontwikkelen. De gesprekken hierover zijn nog gaande.

Informatieavond

De gemeente houdt een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Eigen Haard is daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers.

Foto: Google maps

 

Advertenties