Search
Close this search box.

Toekomst Cobra is ‘duivels dilemma’ tussen 1.6 miljoen euro per jaar of faillissement 

cobra

De toekomst van het Cobra Museum is nog steeds uiterst onzeker. Cobra zegt een subsidie van 1.6 miljoen euro per jaar nodig te hebben om te kunnen blijven bestaan. Daarnaast zou op termijn de pui van het museum nog moeten worden aangepast. Dit zou de gemeente zo’n twee miljoen euro gaan kosten.

De gemeenteraad lijkt niet te staan springen om naar een subsidie van 1.6 miljoen euro per jaar te gaan. Want dat bedrag is voortgekomen uit een Masterplan van Cobra waar de meesten weinig fiducie in hebben. Een subsidie van 1.6 miljoen euro is namelijk geen garantie voor een succesvolle exploitatie.

Lees ook: Adviesraad vernietigend over Masterplan Cobra Museum: ‘Plannen sluiten niet aan bij huidige tijd’

Daarnaast vinden veel  gemeenteraadsleden het museum ondertussen een schip van bijleg. Een reuzesubsidie van meer dan anderhalf miljoen euro moet ook aan de burger kunnen worden uitgelegd. Vooralsnog lijkt alleen GroenLinks te porren voor de huidige plannen van Cobra Museum.

Museum op hoog niveau kost gewoon geld

Marius Touwen, zakenman en groot pleitbezorger van het Cobra Museum, heeft eerder al toegezegd een lening te willen verstrekken voor de financiële nood die dit jaar is ontstaan. Hij vertelt voor de camera van 1Amstelveen dat een museum van het kaliber Cobra meer subsidie verdient. “Dit museum brengt kunst op een hoog niveau. Dat kost gewoon geld.”

Lees ook: Verhouding tussen wethouder Raat en Cobra lijkt weer te verslechteren

Het college van B&W bepaalt komende dinsdag een standpunt. De definitieve beslissing valt in de gemeenteraad van woensdag 29 november.

Advertenties