Search
Close this search box.

Topscorer KNVB-beker Floris van der Linden zit doordeweeks gewoon achter bureau bij Kok Advies

Floris van der Linden had het niet durven dromen, maar de amateurvoetballer uit Ouderkerk aan de Amstel werd vorige week topscorer van het KNVB Bekertoernooi. De spits van Spakenburg, die op werkdagen gewoon achter zijn bureau zit bij Kok Advies in Amstelveen, legde er vier in het netje. 

Ondanks zijn fulltimebaan kan de spits van Spakenburg zijn werk en topamateurvoetbal prima combineren: “Mijn baas is zeker flexibel. We kunnen er altijd een mooie middenweg in vinden.”

Belangstelling van Ouderkerk

Spakenburg wist onder leiding van de spits de halve finale te halen maar werd daarin helaas uitgeschakeld door PSV met 1-2. “Als je ooit een finaleplek had kunnen halen, moest het nu gebeuren. Na de wedstrijd heerste er ook teleurstelling.”

De topscorertitel heeft nog niet voor concrete belangstelling van andere clubs gezorgd. Alleen jeugdploeg SV Ouderkerk was er als de kippen bij. “Het is nu nog even te vroeg maar ik heb beloofd dat mijn laatste voetbalschoenen te slijten bij SV Ouderkerk.”

Helaas staat er geen gouden schoen op het nachtkastje bij Floris want de KNVB deelt geen prijzen uit voor de topscorer van het bekertoernooi. Jammer, want al heeft Floris nog niet voor nageslacht gezorgd, deze prestatie is natuurlijk prachtig om over een jaar of dertig samen met eventuele kleinkinderen op terug te kijken.

Advertenties

Accuraat