Zoek
Sluit dit zoekvak.

Turnvereniging United Amstelveen opent gymnaestrada voor 22.000 toeschouwers

Turnvereniging United Amstelveen heeft zondag voor maar liefst 22.000 toeschouwers in et Olympisch Stadion de World Gymnaestrada 2023 geopend. Dertig acrogymnasten van de Amstelveense vereniging zorgde voor een spectaculaire opening van het grootste gym- en showsportspektakel.

De World Gymnaestrada 2023 is met bijna 19.000 actieve deelnemers uit zestig verschillende landen een mega evenement. De Amstelveense vereniging was door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) benadert om Acrogym Nederland te vertegenwoordigen.

Onder leiding van Choreografe Youandi Kingma werd een geweldige show geproduceerd om op het grote podium te laten zien. Naast de sporters van United Amstelveen werden ook dertien sporters van andere verenigingen uitgenodigd om bij deze act aan te sluiten.

Halverwege de openingsshow mochten de Amstelveners het stadion betreden en werden zij onder luid applaus ontvangen. Onder toeziend oog van maar liefst 22.000 bezoekers, de directeur van de KNGU en het hele FIG-comité voerden de dames een geweldige show uit. “Deze ervaring gaan we nooit meer vergeten”, aldus de deelnemers.

De World Gymnaestrada duurt tot en met zaterdag 5 augustus

Foto boven Dora Barens
Foto in artikel Alexabnder Kho

Advertenties