Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Twee nieuwe Amstelveense rotondes bij Bankrashof moeten fietsers voorrang geven

Op de Oranjebaan ter hoogte van Bankrashof worden na de zomer twee rotondes aangelegd. Dat gebeurt op de kruispunten met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat en met de Beneluxbaan-De Parelvisserslaan. Fietsers en voetgangers kunnen daardoor met voorrang oversteken. Bussen op de Oranjebaan houden een eigen rijstrook.

De verkeerslichten op deze kruispunten zijn verouderd en worden verwijderd. “Rotondes zijn veilige kruispuntvormen en kunnen tegelijk veel verkeer verwerken”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer). “Ander voordeel is dat langzaam verkeer helemaal niet meer hoeft te wachten. Met een eigen rijstrook kunnen bussen een eventuele wachtrij bij drukte passeren. We hebben hier de laatste jaren veel goede ervaringen mee opgedaan in Amstelveen, zoals bij de kruising Groenelaan-Laan van de Helende Meesters en Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan.”

Werkzaamheden

Aannemer KWS gaat het werk in de tweede helft van 2023 en de eerste helft van 2024 uitvoeren. De technische voorbereidingen vinden momenteel nog plaats. Medio dit jaar wordt een informatieavond georganiseerd voor omwonenden, scholen en bedrijven. Op deze avond wordt het ontwerp gepresenteerd en informatie gegeven over de verkeersmaatregelen en bereikbaarheid van de omgeving tijdens de uitvoering. Een uitnodiging hiervoor volgt later.

Groen

Ter voorbereiding op dit project moeten negen bomen worden gekapt, waarvan er vijf in slechte staat verkeren en vier moeten wijken voor de herinrichting. Deze bomen worden ruimschoots gecompenseerd met een nieuwe groeninrichting.

Advertenties

Accuraat