Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweet fractievoorzitter VVD over moslims explodeert: ‘Wildersiaans en beledigende haatzaaierij. Misselijkmakend’

VVD

Een tweet op Twitter/X van de Amstelveense VVD-fractievoorzitter Jet Smit heeft voor behoorlijk wat ergernis gezorgd bij mede-raadsleden. Zo noemt Saloua Chaara van coalitiegenoot D66 Smit in een reactie haar een ‘toetsenbordheld’.

Het bericht van Smit was een reactie op een video die rondgaat op Twitter waarbij een aantal Duitse moslims aangeeft dat ze het land willen veroveren en de Duitse wetten willen vervangen door de sharia. Smit citeerde de tweet en voegde toe dat de Palestijnen voor moslims in Europa en Engeland een voorwendsel zijn. In haar ogen willen ze gewoon de macht overnemen.

Raadsleden van D66 en PvdA reageerden meteen fel op de tweet die ondertussen is weggehaald door Smit. “Ongelooflijk schofferend en populistisch statement Jet. Je jaagt angst aan tegen een hele geloofsgemeenschap, als die er al niet was. VVD Amstelveen onwaardig,” schrijft Driss Aarabi van D66.

Tekst gaat door onder screenshot

Partijgenoot Chaara is zacht gezegd not amused. Naast Smit voor toetsenbordheld uit te maken, verwijt ze haar Wilderiaans gedrag en beledigende haatzaaierij: “Misselijkmakend. Ze heeft dit blijkbaar nodig.”

Ook PvdA’er Arnout van de Bosch heeft gereageerd maar zijn tweet inmiddels weggehaald. Volgens Het Parool typeerde de PvdA’er de reactie Smit als bizar en ongefundeerd: “Ongepast voor de fractievoorzitter van de grootste partij.”

Geloofgemeenschap zit bang thuis

Ondertussen heeft Smit al ingebonden en de tweet verwijderd. In een opvolgende tweet geeft ze aan dat de tweet te algemeen was. “Maar ik zie wat er op straat gebeurt. De woede, agressie en bedreigingen op straat zijn niet mis. En het gevolg daarvan is dat een ook andere geloofsgemeenschap in Amstelveen bang thuis zit,” voegt ze toe.

D66 blijft daarom boos op Smit. “Denk drie keer na voor je zo’n stigmatiserende, xenofobe uitspraak doet zou ik je willen adviseren. Hiermee zet je zelf juist de boel in de hens,” besluit Aarabi.

Advertenties