Search
Close this search box.

Uitbreiding Rembrandthof in Stadshart: puien aan buitenkant komen tien meter naar voren

De gemeente sluit een intentieovereenkomst met Stadshart-eigenaar Unibail Rodamco Westfield (URW) voor het uitbouwen van de winkels aan het Rembrandthof. De uitbreiding is een eerste project wat de gemeente Amstelveen en URW in versterkte samenwerking oppakken.

Floor Gordon, wethouder Stadshart gemeente Amstelveen: “We hebben een lange voorgeschiedenis van plannen voor het Stadshart die om uiteenlopende redenen de eindstreep niet gehaald hebben. Een belangrijke les die wij geleerd hebben, is dat we veel intensiever met elkaar moet samenwerken om plannen wel over de eindstreep te trekken en daadwerkelijk resultaten te boeken.”

Ze vervolgt: “De investering die we het afgelopen jaar hebben gedaan in die hernieuwde samenwerking, gaat nu als eerste zichtbaar worden bij het Rembrandthof. Daarna willen we de versnelling in met als doel om het Stadshart nieuw elan te geven en het een aantrekkelijke, groene en gezellige plek maken met activiteiten voor alle doelgroepen. Het Stadshart Amstelveen is van ons allemaal.”

Uitbreiding Rembrandthof

URW zal als alle noodzakelijke stappen zijn gezet, starten met de renovatie en uitbreiding van het Rembrandthof, waarbij de entreegebieden van het Stadshart ook worden gerenoveerd. De winkelpuien aan de Rembrandtweg (Rembrandthof) worden ongeveer 10 meter naar voren geplaatst, waardoor extra winkelruimte ontstaat.

Het gaat om een uitbreiding in twee fases: van ingang 2 tot ingang 4 van het Rembrandthof en van ingang 4 tot aan Galerij. De uitbreiding wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt een groen dak. Daarnaast hangt de uitbreiding nauw samen met de herinrichtingsplannen en vergroening van de openbare ruimte, met als doel dat gebouwen en openbare ruimte straks naadloos op elkaar aansluiten.

Advertenties