Search
Close this search box.

Uithoornlijn gaat eind juli definitief rijden: scholieren leren nu al over oversteekplaatsen

De Uithoornlijn gaat zoals het er nu naar uitziet eind juli 2024 definitief de eerste passagiers vervoeren. Op het ogenblik wordt er druk getest om te zorgen dat de systemen goed op elkaar aansluiten en dat kinderziektes na de ingebruikname zo veel als mogelijk worden beperkt.

Tijdens de testperiode wordt geen half werk geleverd. Het is ook de reden waarom voor het testen bijna een jaar is uitgetrokken. Misschien tot frustratie van degenen die het liefst nu al gebruik zouden willen maken van de lijn.

Uitleg aan scholieren

“We hebben een hele hoop systemen die we eerst zonder tram testen. Daarna gaan we testen met een enkele tram, vervolgens weer een gekoppelde tram en dan nog met vier vijf trams achterelkaar,” legt projectleider Uithoornlijn Marieke Hietbrink uit.

Het fenomeen tram is nieuw voor Uithoorn. Daarom wordt ook gezorgd dat de bewoners al vast kennismaken. Zo wordt al aan schoolklassen uitgelegd hoe ze met de gelijkvloerse overgangen moeten omgaan.

Bij de aanleg van de tram wordt veel rekening gehouden met geluidsoverlast. Zo zijn de spoorstaven volledig ingeseald met rubberen blokken.

Advertenties