Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ultimatum voor bioscoop Stadsplein Amstelveen: Pathé krijgt tot begin 2024 om bouw te bevestigen

Pathe

Pathé Theatres BV krijgt tot 31 januari 2024 de tijd om definitief aan de gemeente te laten weten dat het bedrijf doorgaat met de ontwikkeling van een bioscoop op het Stadshart. In november meldde het bedrijf dat het de plannen voor de realisatie had uitgesteld in verband met veranderende marktomstandigheden.

Lees ook: Komst Pathé naar Stadsplein met een jaar uitgesteld

Omdat de plannen voorlopig zijn uitgesteld is er bij de huidige koopovereenkomst een bijsluiter gekomen. Hierin staat onder meer een aantal voorwaarden die voor de gemeente van belang zijn. Dit omdat de gemeente wel doorgaat met de ontwikkeling van de vernieuwde cultuurstrip. Als Pathé voor 31 januari 2024 laat weten geen bioscoop te realiseren in het Stadshart, volgt beëindiging van de overeenkomst.

Kijk of luister: De Stem van de Straat (12): Over Pathé op het Stadsplein, scholierenkluisjes en kattenpoep

Het plan om een bioscoop in het Amstelveen te vestigen ligt er geruime tijd. Op het ogenblik zou het moeten gaan om zeven zalen waar 1.200 bezoekers terechtkunnen. Amstelveen heeft al een bioscoop in de Schouwburg: Cinema Amstelveen. Dit gaat om een kleine zaal die niet alleen blockbusters programmeert.

Foto: Aankondiging van komst Pathé in Amstelveen toen er nog geen vuiltje aan de lucht was. (Foto Pathé)

Advertenties