Search
Close this search box.

Vanaf 19 december ontmoetingsplek ‘Ons Pareltje’ op Winkelcentrum Waardhuizen

waardhuizen

Vanaf 19 december is ontmoetingsplek ‘Ons Pareltje’ geopend op Winkelcentrum Waardhuizen. Dit wijkinitiatief wordt gevestigd in het kleine pand waar voorheen ‘Le Petit Boutique’ was gevestigd en bij velen nog bekendstaat als de tabakswinkel van Anneke Goedkoop.

“Het is een initiatief voor en door wijkbewoners om in het steeds stiller wordende winkelcentrum een plek te creëren waar men elkaar kan ontmoeten, terecht kan voor een praatje, informatie en advies,” laat de wijkcoach weten op Facebook.

Sociale functie

Het winkelcentrum wordt op het ogenblik geplaagd door leegstand en door vertrek van supermarkt en speelgoedwinkels dreigt ook de sociale functie van het centrum te worden uitgehold. 

Om het initiatief te laten slagen wordt nog gezocht naar mensen die het leuk vindenom te helpen als gastvrouw/ heer.  Ook mensen die ideeën hebben voor activiteiten die daar kunnen plaatsvinden wordt gevraagd om contact op te nemen.

Daarnaast zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar spulletjes om de plek gezelliger te maken. “Door gebruik te maken van tweedehands in plaats van nieuwe spullen wordt deze plek nog meer van de buurt en dragen we ons steentje bij aan duurzaamheid,” aldus de wijkcoach.

Meedoen of -denken? Neem dan contact op met Edwin Blom: e.blom@participe.nu

Advertenties