Search
Close this search box.

Veertig extra meldingen van fietsongevallen

Het meldpunt fietsongevallen heeft haar meldpunt gesloten., De afdeling Amstelveen, die pas in april aansloot, is ondanks het late instappen zeer tevreden over het verloop van het project. In totaal leverde het veertig extra meldingen op.

De meeste meldingen gaan over gevaarlijke rotondes: De nieuwe rotondes bij de Beneluxbaan, maar ook die bij Keizer Karelweg/Kastanjelaan en Laan van de Helende Meesters/Groenelaan. Automobilisten rijden er te hard en negeren fietsers van links op tweerichtingenrotondes.

In september spreekt de Amstelveense afdeling van de Fietsersbond met de gemeente om te kijken waar situaties verbetert kunnen worden. Het gaat dam bijvoorbeeld om het plaatsen van waarschuwingsborden (voor kruisende fietsers), hogere drempels voor auto’s, een stopbord, of een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Berucht onder fietsers is het smalle Kazernepad dat dan ook de nodige meldingen opleverde. Vaak zijn hier snelle fatbikes en andere e-fietsen betrokken bij aanrijdingen, een patroon dat we ook in Amsterdam zien. De gemeente wil dit pad verbreden maar denkt daar pas in 2025 aan toe te komen.

Eerder dit jaar sprak 1Amstelveen met de Fietsersbond over de situatie in Amstelveen.

Advertenties