Zoek
Sluit dit zoekvak.

Virtueel kijkje in herbouwde Urbanuskerk: bekijk hier de 360 graden-tour

De verwoeste Urbanuskerk in Amstelveen is na een grondige restauratie weer in gebruik genomen.  Mediapartner NH Amstelland mocht tijdens de renovatie 360 graden-foto’s maken, waarmee een virtuele en interactieve rondleiding door en rond het kerkgebouw is gemaakt. 

Wie door of om de virtuele Urbanuskerk ‘loopt’, treft op veel plekken reportages en verhalen die NH Amstelland de afgelopen jaren over de verwoestende kerkbrand en de nasleep ervan maakte. Met de eerste viering is de kerk in Bovenkerk van morgen officieel weer open voor bezoekers.

In de steigers

De foto’s in de virtuele kerk zijn genomen op 5 december, toen het interieur van de kerk nog volop in de steigers stond.

Net als de échte Urbanuskerk is onze virtuele Urbanuskerk nog niet helemaal af: de komende weken wordt de kerk verder gevuld met nieuwe journalistieke producties, waaronder de vierdelige podcastserie Brand in de Urbanus van NH-verslaggever Celine Sulsters. Daarin gaat ze met betrokkenen rond de brand en de herbouw in gesprek over onder meer de schuldvraag en de impact op de samenleving.

Advertenties