Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voedselbank gaat verhuizen naar pand aan Bouwerij

De Voedselbank Amstelveen gaat verhuizen naar de Bouwerij 102, vlakbij het afvalbrengstation. “Een goede locatie waar de medewerkers zelf ook erg enthousiast over zijn,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. Een exacte openingsdatum voor de nieuwe locatie is er nog niet. Verwachting is dat na de zomer de deuren aan de Bouwerij opengaan. 

De Voedselbank Amstelveen is nu nog gevestigd aan de Landtong. Vanwege nieuwbouwplannen moet de vestiging daar weg voor januari 2024. “De voedselbank is echt een belangrijk vangnet voor onze inwoners,” zegt Van Ballegooijen. “Gelukkig is daarom ruim op tijd een nieuwe geschikte locatie gevonden waar zij terechtkunnen.” Voor de huisvesting op de nieuwe locatie verstrekt de gemeente een jaarlijkse extra subsidie.

Het nieuwe pand bevindt zich op loopafstand van de sneltram. Het pand aan de Bouwerij kan de komende twee jaar worden gebruikt. Het is ruim – zo’n vijfhonderd vierkante meter – en heeft overhead deuren aan de voorkant waardoor het makkelijk laden en lossen is.

Foto: gemeente Amstelveen

 

 

Advertenties